Rode koolschotel uit de wok |
Ingrediënten voor 4 personen: |
400 gram
speklapjes zonder zwoerd, 8 plakjes bacon, ½ ui, 1 appel, ½ rode
kool (± 500 gram), 4 plakken kruidnagelkaas |
Bereiding: |
Snijd de
speklapjes, de bacon en appel in stukjes/reepjes. Kruid de spekjes
met zout, peper en kaneel. Besprenkel de appel met het citroensap.
Verhit wat olie in een wok en bak de bacon en de gesnipperde ui hier
licht in. Voeg de spekjes toe en bak alles op hoog vuur mooi bruin.
Voeg in gedeelten de gesneden kool toe. Doe vervolgens de stukjes
appel en stoofpeer bij de rode kool en roerbak deze kort mee. Meng
als laatste de kaas en crème fraîche erdoor. Bak in de tussentijd in
een koekenpan de rosti aardappelen.
|
Voor straks eet lekker !