Mihoen met gekruide tofu

Ingrediënten voor 4 personen:

2 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap
1/2 eetlepel citroensap
400 g tofu (tahoe)
200 g mihoen
1 ui
200 g gesneden prei
1 kleine winterwortel
250 g champignons
150 g taugé
1 dl zonnebloemolie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sambal oelek
zout

Bereiding:

Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en
het citroensap door.
Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm.
Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door
en neem de pan van het vuur.
Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet
en spoel af onder de koude kraan.
Snipper de ui.
Was de gesneden prei en laat uitlekken.
Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons
in plakjes.
Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes
af en laat de taugé uitlekken.
Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op
hoog vuur rondom goudbruin.
Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven.
Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en
laat ze uitlekken.
Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok.
Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin.
Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe.
Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout.
Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen. Schep er tenslotte
de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.