Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram hamlappen
3 sjalotjes, fijngesnipperd, snufje zout, 1 rode paprika, in reepjes, 1 eetlepel sesamzaad, 300 gram Chinese kool, in dunne reepjes, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels olie, 1 groene paprika, in reepjes, 0,5 dl ketjap manis, 1 teentje knoflook, geperst, 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade. Snijd elke hamlap in 3 grote dunne plakken (of vraag dit aan uw slager).
Schep de hamlappen door de marinade en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Dep de hamlappen met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de Chinese kool toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de roerbakschotel over 4 borden en garneer deze met sesamzaad.
Lekker met rijst.