Paddenstoelen in een korst

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g gemengde paddenstoelen
1 fijngehakt sjalotje
1 fijngehakt teentje knoflook
50 g boter
1 takje tijm
1 tl paprikapoeder
Cognac
1/4 l slagroom
1 tl frambozenazijn
1 tl honing
peper
zout
4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm
1 ei

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen in reepjes en verdeel ze over vuurvaste schoteltjes
Maak de saus: fruit look en sjalot in de boter, voeg tijm en paprika toe en giet de cognac erbij
Flambeer
Giet room in de pan en laat een paar minuten zachtjes koken
Breng op smaak met de azijn, honing en peper
Giet over de paddenstoelen
Dek de kommen af met bladerdeeg dat u met ei aan de bovenkant vastplakt
Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven
Serveer met noedels en peultjes

Voor straks eet lekker !