Pikante bruine bonensoep II

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote pot bruine bonen
250 g gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
4 theelepels paprikapoeder
100 g magere spekblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 grote aardappelen
2 eetlepels ingelegde rode paprikareepjes
mespunt cayennepeper
een paar druppels tabasco
zout

Bereiding:

Verdeel de bonen in tweeën en wrijf de helft door een zeef.
Smelt de spekblokjes zachtjes uit, voeg de gesnipperde ui en de knoflook,
het verkruimelde gehakt, de paprikapoeder en de in kleine dobbelsteentjes
gesneden aardappelen toe.
Laat dit zachtjes in eigen vet en vocht smoren, onder af en toe goed
omscheppen.
Voeg dan de tomatenpuree, ± 1 1/2 liter water en de doorgewreven bonen
met het vocht uit de pot toe.
Breng dit goed roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes
pruttelen.
Voeg er dan de niet-doorgewreven bonen bij.
Laat alles nog even verder pruttelen tot het goed heet is.
Doe er tenslotte de paprikareepjes bij en breng de soep op smaak met
cayennepeper en tabasco.