Gegratineerde aardappelschijfjes met prei en knoflook

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g aardappelen
1 prei
50 g boter
2 teentjes knoflook
peper, zout
1 dl melk

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze met een kaasschaaf in heel dunne plakjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringetjes.
Vet een ovenschaal in en leg er een laag aardappelplakjes in.
Doe de gepelde teentjes knoflook in een knoflookpers en knijp er wat knoflook over uit.
Verdeel enkele kleine klontjes boter en wat prei over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met peper en zout.
Ga zo door tot alles op is.
Eindig met een laag aardappelschijfjes en verdeel hier de rest van de boter over.
Schenk de melk erover en dek de schaal met aluminiumfolie af.
Zet de schaal ± 40 minuten in het midden van een op 220ºC voorverwarmde oven.
Verwijder het folie en laat de schijfjes in nog ± 10 minuten goudbruin worden. Lekker met karbonades.