Doe de boter,
het ei, het bakmeel, 1 theelepel zout en een theelepel nootmuskaat
in een kom.
Voeg het water toe en kneed het deeg met koude handen tot een bal.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de prei en de uien fijn.
Bak in een pan met wat olie de uien en het gehakt met wat zout en
peper.
Maak de knoflook schoon en pers die door het uien-gehaktmengsel.
Voeg de massala toe.
Bak het mengel bijna gaar.
Voeg dan de gesneden prei toe.
Af en toe roeren.
Kluts de eieren met wat zout en peper goed door elkaar.
Maak het aanrecht goed schoon en bestrooi het met wat bloem.
Rol het deeg uit op het aanrecht.
Vet een springvorm in met olie.
Bekleed de ingevette springvorm met het deeg.
Doe daar het gehakt-prei-mengsel in.
Verdeel daarover het eimengsel.
Bedenk het geheel met geraspte kaas
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 200ºC. |