Oosterse kabeljauwpakketjes

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g kabeljauwfilet in 4 stukken
1.5 eetl. Thaise kruiden
400 g snijbonen in stukjes
50 g boter
1 bosje lente-uitjes in stukjes
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
2 eetl. citroensap
8 eetl. ketjap manis
100 g taugé
4 grote stukken aluminiumfolie van ± 30 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrooi de visstukken met in totaal 1 eetlepel Thaise kruiden.
Smelt de boter in een koekenpan, roerbak hierin de snijbonen, lente-uitjes en de kerstomaatjes gedurende 1 min. Voeg citroensap, ketjap en de resterende Thaise kruiden. toe en laat alles nog 1 min. koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur uit.
Verdeel het groentemengsel over de vier stukken aluminiumfolie. Leg de stukken vis erop en schep het resterende groentevocht erover heen.
Sluit de pakketjes losjes, zet ze op een bakblik en laat ze in het midden van de oven in 15 min. gaar worden. Let goed op dat de aluminiumfolie niet beschadigd is, dan gaan de pakketjes lekken. Erg lekker met gekookte nieuwe krieltjes.

Bron: www.vrouwonline.nl