Zacht gebakken Kalfsoesters met een paddenstoelenkapje |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 Kalfsoesters |
Bereiding: |
Neem de kalfsoesters een
half uur voor bereiding uit de koelkast. Wrijf ze met olie in en
bestrooi ze rondom met vers gemalen peper. Verwarm een pan met
anti-aanbaklaag en zet de warmtebron daarna in de laagste stand. Bak
hierin de kalfsoesters onder regelmatig bewegen en wentelen mooi
bruin en nog rosé van binnen. Bestrooi de kalfsoesters met zout en
houd ze warm. Doe de fijngesneden paddenstoelen met de cognac en
madera in een pan en breng het mengsel snel aan de kook. Voeg de
room toe en kook het geheel dan zachtjes in tot een dikke ragout.
Neem de pan van het vuur, roer er de eidooier en peterselie door en
breng op smaak met zout en peper. Bedek elke kalfsoester met een
gedeelte van dit mengsel en plaats ze in een oven met bovengrill tot
dat de paddenstoelenragout lichtbruin is gekleurd en de kern van het
vlees nog nèt rosé is. |