Doe de rijst met
wat zout in een kom met kokend water, roer even door en
laat staan tot het is afgekoeld.
Giet de dan af en zet hem apart.
Verhit de boter of olie in de pan, voeg het gesneden vlees toe en
bak dit lichtbruin.
Voeg dan, al roerend, de pijnboompitten, de ui, de knoflook en de in
blokjes
gesneden courgette toe en laat het geheel, onder af en toe roeren,
op matig
vuur ± 5 minuten staan.
Voeg hierna de geweekte en uitgelekte rozijnen, zout, peper, de
suiker en de
kippenbouillon toe, roer het geheel even door en voeg de rijst toe.
Roer nogmaals door en breng het aan de kook.
Laat zacht doorkoken tot het vocht bijna geheel is geabsorbeerd en
doe er
dan de piment en de kaneel bij.
Laat onder af en -toe roeren op laag vuur nog ± 10 minuten
doorkoken.
Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan, laat een paar minuten
staan en
voeg vlak voor het serveren de dille toe.
|