Recept 68, Rijst Oriėntale II.

Ingrediėnten voor 2 personen:

150-175 g rijst
zout
boter of olie
1 kleine courgette
knoflook naar smaak
peper en zout naar smaak
2 eetlepels pijnboompitten
1 gesneden ui
7½ dl kippenbouillon
4 eetlepels rozijnen
½ eetlepels suiker
2 plakken lamsvlees
½ eetlepels piment
½ theelepel kaneel
1½ eetlepels dille

Bereiding:

Doe de rijst met wat zout in een kom met kokend water, roer even door en
laat staan tot het is afgekoeld.
Giet de dan af en zet hem apart.
Verhit de boter of olie in de pan, voeg het gesneden vlees toe en bak dit lichtbruin.
Voeg dan, al roerend, de pijnboompitten, de ui, de knoflook en de in blokjes
gesneden courgette toe en laat het geheel, onder af en toe roeren, op matig
vuur ± 5 minuten staan.
Voeg hierna de geweekte en uitgelekte rozijnen, zout, peper, de suiker en de
kippenbouillon toe, roer het geheel even door en voeg de rijst toe.
Roer nogmaals door en breng het aan de kook.
Laat zacht doorkoken tot het vocht bijna geheel is geabsorbeerd en doe er
dan de piment en de kaneel bij.
Laat onder af en -toe roeren op laag vuur nog ± 10 minuten doorkoken.
Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan, laat een paar minuten staan en
voeg vlak voor het serveren de dille toe.