Recept 54, Gemengde groentecurry II

Ingrediėnten voor 2 personen:

1/2 bloemkooltje
1 grote wortel
50 g diepvriesdoperwten
1 middelgrote ui
50 g pompoen
1 teentje knoflook
1 cm verse gemberwortel
1/2 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel kurkuma
2 groene paprika's
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote aardappel
zout naar smaak

Bereiding:

Snijd alle groenten in stukjes.
Snijd de ui in ringen en bak die in de olie goudbruin.
Voeg de geraspte gemberwortel, de knoflook, de fijngehakte paprika's, de
kurkuma, het korianderpoeder en zout toe en roerbak ± 3 minuten.
Voeg de groenten toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg 3 dl water toe en kook het geheel op zacht vuur gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en roer tot een dikke saus ontstaat.
Serveer met basmatirijst.