Ham-aspergerolletjes

Ingrediënten voor 4 personen:

8 plakken gezouten ham (Ganda, Parma)
20 asperges
2 tomaten
1 bosje bieslook
Voor de saus:
2 soeplepels platte kaas, 2 koffielepels mosterd, peper,
zout, het sap van 1 citroen en een flinke scheut notenolie

Bereiding:

Kook de asperges in gezouten water beetgaar, houd er 8 apart en snijd de rest
in stukjes van ± 1 cm; houd ook de kopjes apart.
Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en snijd
de bieslook fijn.
Leg de asperges op de ham en maak er 8 rolletjes van 6 cm van.
Meng voor de saus 2 soeplepels platte kaas, 2 koffielepels mosterd, peper,
zout, het sap van 1 citroen en een flinke scheut notenolie.
Schep de aspergestukken hierdoor en meng met de bieslook en de tomaatstukjes.
Leg op elk bord 2 hamrolletjes, vul op met het aspergemengsel, leg er de
aspergekopjes op en garneer ruim met plukjes kervel.