Khao Phad Naam Prig met Goong Thod (gekruide gebakken rijst)

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g witte rijst
225 g verse garnalen
50 ml plantaardige olie
50 ml garnalensaus
stukjes tomaat
schijfjes komkommer
Voor de garnalensaus:
3 teentjes knoflook
5 kleine groene pepers
25 g trassi
50 ml vissaus
50 ml limesaus

Bereiding:

Stoom de rijst tot ze gaar is en houd ze warm.
Pel de garnalen en laat de staarten eraan zitten.
Verwarm de olie in een wadjan en bak de garnalen ± 3 minuten tot ze rood worden en gaan opkrullen.
Haal de garnalen uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Doe de garnalensaus in dezelfde wadjan en vermeng goed met de olie.
Doe dan de rijst erbij, roer alles goed door elkaar en bak het al roerend 2 minuten.
Doe de rijst op een schaal en garneer die met de gebakken garnalen bovenop en de stukjes tomaat en komkommer eromheen.
Voor de garnalensaus:
Hak de knoflook en de pepers in stukken en doe die samen met de trassi in een vijzel.
Stamp tot alles fijn is en meng er dan de vissaus en het limesap door.
Eventueel overgebleven saus kan worden ingevroren en op die manier lang worden bewaard.