Joegoslavische vleesballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g rundergehakt, 250 g lamsgehakt, 1 teentje knoflook, ½ theel. zout, mespunt peper, 1 eetl. olijfolie, 3 eieren, 1 kop yoghurt, mespunt zout, 1 eetl. paprikapoeder

Bereiding:

Meng runder- en lamsgehakt, het heel fijn gesnipperde teentje knoflook, zout en peper goed door elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een ei. Braad ze aan alle kanten licht goudbruin in de olie. Schud de pan nu en dan om ze gelijkmatig te laten kleuren. Scheid dooiers en eiwitten. Klop de yoghurt los en voeg de eidooiers toe en meng dit energiek door elkaar. Het beste gebruik je hiervoor een elektrische mixer. Voeg zout en paprikapoeder toe. Klop de eiwitten apart stijf en meng die er door. Schep de gehaktballen met het braadvocht in een vuurvaste schaal en giet het yoghurtmengsel er over. Zet de schaal ongeveer 20 min. in een voorverwarmde, vrij hete oven (200ºC.). Geef er aardappelpuree bij en bijv. witte bonen.