Laat de spinazie
ontdooien en uitlekken in een vergiet.
Snijd met 2 messen de bloem, boter en yoghurt door elkaar.
Vorm er een deeg van en laat dit 10 minuten rusten.
Roerbak het rundergehakt rul in eigen vet.
Snijd de uien fijn en voeg bij het gehakt.
Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Knijp de spinazie goed uit.
Rasp de kaas. Maak met een staafmixer een romig papje van de eieren,
kruiden en 3/4 van de geraspte kaas.
Roer dit door de spinazie, verkruimel de beschuiten en roer dit er
ook doorheen.
Vet een taartvorm in met wat boter.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm mee. Doe het spinaziemengsel
erin en maak het met de bolle kant van een lepel plat.
Snijd de tomaten in partjes en leg deze erbovenop de taart.
Verdeel vervolgens de rest van de kaas erover met eventueel nog wat
oregano.
Zet de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.
Tip: Dit recept is ook heel smakelijk zonder gehakt, dus vegetarisch.
Eventueel kun je dan een extra ei toevoegen. |