1 eetlepel boter
1 ui, gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 theelepels currypoeder
2 theelepels garam masala
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt
2 aardappelen, in stukjes
1 blikje (400 ml) kokosmelk
1 tomaat, in stukjes
75 ml melk
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels zure room
2 blokjes kippenbouillon
4 eetlepels gemalen amandelen, of naar behoefte |
In een grote sauspan op
een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en knoflook ong. 5
minuten bakken tot de ui doorzichtig is. Currypoeder, garam masala,
paprikapoeder, suiker, gember, kurkuma, zout en peper erover
strooien en nogmaals 3-4 minuten bakken tot de kruiden licht
geroosterd zijn.
Kikkererwten, aardappelen, kokosmelk, tomaat, melk, ketchup, zure
room en bouillonblokjes toevoegen. Laat de curry 25 minuten op een
matig laag vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Gemalen
amandelen erdoor roeren zodat de curry indikt. |