Laat de rozijnen wellen
in een kommetje water.
Snipper de ui heel fijn. Ontdoe de peterselie en de koriander van de
harde steeltjes. Doe peterselie en koriander in een grote mok en
knip met een schaar in stukjes. Was de citroen en rasp het geel van
de schil af. Meng de uisnippers, peterselie, koriander en
citroenrasp onder het gehakt. Pers het teentje knoflook erboven uit.
Strooi de maïzena erover en voeg wat cayennepeper en zout toe. Kneed
alles goed door. Maak balletjes van het gehaktmengsel ter grootte
van een klein pruimpje.
Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en fruit ze glazig.
Ontdoe de peper van zaadjes en zaadlijsten, snijd hem ragfijn en
fruit even mee. Bak de gehaktballetjes 5 minuten in de olie, totdat
ze rondom bruin zijn. Voeg het water en de bouillonblok toe. Strooi
de gemberpoeder en saffraanpoeder erbij en roer goed door de saus.
Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat 15 min. garen.
Ontdoe ondertussen de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd
hem in stukjes. Maak de boontjes schoon en snijd ze in drieën. Laat
de rozijnen uitlekken. Voeg paprika, boontjes en rozijnen toe aan
het gehaktmengsel. Breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag,
sluit de tajine en laat alles nog eens 30 min. garen.
Serveer met couscous en een glas stevige, rode wijn. |