Aardappelspinazieschotel met Hollandse kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram (vrij) vastkokende aardappels, in plakjes,
1 kg verse spinazie,
2 gesnipperde uien,
4 eetlepels olijfolie,
peper, zout
nootmuskaat,
1 theelepel Italiaanse kruiden,
2 eieren,
1 dl melk,
200 gram blokjes jong belegen kaas,
100 gram plakken belegen kaas,
50 gram gehakte walnoten of pijnboompitten

Bereiding:

Kook de aardappelplakjes 3 minuten. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie en roerbak in 3-4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden. Klop de eieren los met de melk. Neem de pan van de warmtebron. Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor. Leg de helft van de aardappelplakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem. Schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken kaas. Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven. Rooster de noten of pitten in een droge pan en bestrooi het gerecht ermee.