Filetrollade met fruit

Ingrediënten voor 4 personen:

75 g boter
750 g varkensfiletrollade
3 eetlepels kerriepoeder
4 sjalotjes
1 mango
1 kleine ananas
1 dl halfzoete witte wijn
zout
peper
2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding:

Verhit de boter in een pan en bak hierin de rollade in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel schuin op de pan en laat de rollade 20 minuten zachtjes braden. Draai hem af en toe om. Pel de sjalotjes en snipper deze grof. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Schil de ananas en snijd deze in stukjes. Haal de rollade uit de pan en roer het kerriepoeder door de bakboter. Voeg dan de sjalotjes, mango, ananas en wijn toe. Leg de rollade tussen het fruit. Leg de deksel weer op de pan en laat de rollade nog 30 minuten zachtjes braden. Haal dan de rollade uit de pan, leg hem op een plank en laat hem 5 minuten rusten. Kook het vocht in de pan een beetje in. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in dunne plakken en leg deze op een schaal. Schep het fruit met de saus rond het vlees. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en broccoli.