Kefta Tajine

Ingrediënten voor 4 personen:

600 runder- of lamsgehakt
2 eetlepels peterselie, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
1 ui, gepeld en geraspt
peper en zout
cayenne- of chilipeper
schil van 1 citroen, geraspt
saus:
30 gram boter
1 ui, geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel saffraanpoeder
2,5 dl bouillon of water
zout
peper
2 eetlepels citroensap
verse koriander als garnering
Turks of Marokkaans brood

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de kefta in een kom en kneed het 5 min. Vorm balletjes van 3 cm. Zet de tajine op de vlamverdeler op matig vuur. Verhit boter, voeg ui en chilipeper toe en laat even bakken. Voeg gember-, saffraanpoeder en bouillon of water toe, met peper en zout. Breng het aan de kook. Laat 15 min. sudderen met deksel. Voeg kefta toe en laat nog 30 min sudderen. Voor een dikkere saus haal je halverwege de deksel weg. Voeg citroensap toe en garneer met koriander. Serveer met brood.