Prei met gehakt Š la Ed uit de oven

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kg prei, jonge kaas,1 ui, zout, peper, voor 4 personen aardappels, boter, 500 g gehakt

Bereiding:

Snij de prei in kleine reepjes, was de prei en kook deze apart gaar. Schil de aardappels snij ze klein en kook deze ook apart gaar. Fruit de ui klein gesneden met wat boter in een hapjespan of koekenpan en doe dan het gehakt gekruid met zout en peper erbij. Laat de gehakt lekker rul worden. Ondertussen zijn de prei en de aardappels gaar, giet beide af. Maak de prei een klein beetje fijn met een mixer. Maak van de aardappels puree met wat boter en melk. Vet een ovenschaal met wat margarine in, en doe ook een paar stukjes margarine in de schaal. Doe eerst de prei in de ovenschaal, daar bovenop het mixje met het gehakt, en als laatste de aardappelpuree. Hier bovenop de kaas strooien. Doe de schaal in een voorverwarmde oven (200ļC.) en verwarm het geheel ongeveer 20 min.