4 aubergines
750 g gehakt
3 grote grofgehakte uien
6 middelgrote tomaten of 1 groot blik
90 g boter
handvol peterselie
3 geklopte eieren
90 g geraspte kaas
1 dl rode wijn
4 dl béchamelsaus (30 g boter, 40 g meel, 4 dl melk, peper,
nootmuskaat)
olie
240 g broodkruim |
Pel de
aubergines en snijd ze in dikke schijven; besprenkel ze met zout en
leg ze tussen 2 gewichten.
Verhit 60 g boter en bruin het gehakt, voeg dan de uien toe en bruin
ook deze.
Voeg de tomaten, wijn, peterselie en peper toe en laat droog koken.
Laat afkoelen en voeg de eieren, kaas en de helft van het broodkruim
toe.
Dep de aubergines droog en bruin ze in de olie.
Besprenkel de bodem van een beboterde ovenschotel met de rest van
het broodkruim, bedek met een laag gebakken aubergine, bedek die
laag met een laag vleesmengsel, weer aubergine enz.
Eindig met aubergine.
Bedek met de béchamelsaus en bak de moussaka 1 uur in de oven op
180ºC. |