Sperziebonen met gehakt Š la Ed uit de oven

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram sperziebonen, 500 gram gehakt, voor 4 personen aardappels, jonge kaas en/of parmezaan, 1 blik gepelde tomaten, peper, zout en nootmuskaat,1 ui, margarine, 1 of 2 teentjes knoflook

Bereiding:

De sperziebonen schoon maken en in stukjes apart gaar koken (25 min.). De aardappels schillen en ook in stukjes apart gaar koken (20 min.). Ondertussen de klein gesneden ui in wat margarine in een hapjespan of koekenpan smoren. Het gehakt met peper, zout en de nootmuskaat kruiden en toevoegen bij de uitjes, het gehakt rul doorbakken, daarna de klein gesneden knoflook erbij doen. Als laatste de tomaten met bijna al het sap in de pan doen, dit even laten door pruttelen. Ondertussen zijn de sperziebonen en de aardappels gaar, deze beide afgieten. Maak met wat melk en een stukje margarine van de aardappels puree. Hier kan ook al wat kaas doorheen, krijgt de aardappelpuree een lekkere smaak van. De ovenschaal wat in vetten, en ook wat stukjes margarine er in doen. Eerst de sperziebonen in de ovenschaal, daar overheen het prutje uit de hapjespan of koekenpan, als laatste de aardappelpuree er overheen. Over het geheel de kaas strooien (wij doen beide kaas soorten). Als je dit gerecht al símorgens gemaakt hebt ( wel in de koelkas na het afkoelen bewaren) , kan je het in een voorverwarmde oven ( 200ļC. ) in ongeveer 20 min. op tafel zetten. Gaat het na het maken direct op tafel, dan even de kaas laten smelten in de oven. Ook in een voorverwarmde oven op 200įC. ongeveer 10 min.