Komkommercool

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kleine komkommer
1 meloen
1 banaan
1 dl room
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestok
4 bollen pistache ijs

Bereiding:

Schil en halveer de komkommer, haal er de zaadjes uit en snijd hem in
stukken. Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek er met een
Parijs uitsteeklepeltje 12 balletjes uit. Schil de rest van het
vruchtvlees en snijd het in stukken.
Pel de banaan en mix hem, samen met de komkommer en de meloen, tot een
soepje. Laat dit goed koud worden in de koelkast.
Snijd de vanillestok open en haal er met de punt van een mes het merg
uit. Voeg dit samen met de vanillesuiker bij de room en klop deze stijf op.
Verdeel het soepje over 4 borden en schep in het midden van elk bord een
bol pistache-ijs. Spuit een roosje slagroom op het ijs en steek er een
stukje vanillestok in. Versier met 3 meloenbolletjes per bord.