Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg rivierpaling
60 g bladspinazie
250 g oesterzwammen
2 el bloem
boter
sap van 1 citroen
1 teentje look
peper en zout

Bereiding:

Vraag aan uw vishandelaar om de paling schoon te maken.
Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten.
Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm.
Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes. Snijd de stelen
van de oesterzwammen.
Wentel de stukjes paling door de bloem.
Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in. Zodra het visvlees
makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar. Giet het citroensap
bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen lookteentje, peper
en zout. Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de
oesterzwammen in.
Kruid met peper en zout.
Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter. Breng op smaak
met peper en zout. Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden en
schik er de paling op. Werk af met de gebakken oesterzwammen en serveer
met bruin brood. Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, maar
ook een gewoon bruin biertje smaakt er uitstekend bij.