Fondue bourguignonne

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de vleessoorten:
300 g kippenwit
300 g rundvlees (dikbil, lende, biefstuk)
300 g varkensfilet
8 lamskoteletjes
Voor de marinades:
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel kerrie
1 dl olijfolie
2 grote teentjes look
soja olie
enkele takjes rozemarijn
1 takje verse tijm
2 blaadjes laurier
ongeveer 30 groene peperbollen
8 blaadjes basilicum
peper en zout
fondue-olie

Bereiding:

Snijd de vleessoorten in gelijke stukken en bewaar ze apart.
Marineer de kip 1 uur in een marinade bestaande uit de olijfolie, het
paprikapoeder en de kerrie. Breng op smaak met zout. Wentel de stukken
nu en dan eens om.
Wentel de lamskoteletten in 2 dl soja-olie waaraan, het geplet
lookteentje, de fijn versneden rozemarijn en peper en zout zijn
toegevoegd. Laat hierin enkele minuten trekken.
Marineer het varkensvlees 1 uur in 3 dl soja-olie, met de tijm, de
laurier, de fijn versneden basilicum en de geplette groene peperbollen.
Breng op smaak met zout.
Het rundsvlees gebruikt u rauw.
Haal het vlees uit de marinades en leg de stukken op aparte schotels.
Bak het vlees in de fondueset.
Serveer hierbij frietjes en enkele sausjes zoals tartaar,
kerriemayonaise, een pikant, een gribiche- of een Provençaals sausje.
Schenk hierbij een Cöte du Rhöne of een geklasseerde beaujolais.