Spoel de
mosselen onder stromend koud water, laat ze goed uitlekken en maak
ze met keukenpapier zo goed mogelijk droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en
schud alles tot het goed is gemengd.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen met een laagje
bloem zijn bedekt.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de
boter is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok, strooi er uien bij en laat
dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen even op een zeef uitlekken en strooi er
peterselie over.
Roerbak de rest van de mosselen op dezelfde manier.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Serveer er stokbrood, besmeerd met gezouten boter bij of knapperige
frieten en een gemengde salade.
|