Ontvel de tomaten en
verwijder de zaadjes. Snijd 1 tomaat in mooie
blokjes en prak de andere in een kommetje fijn. Snijd het uitje in
dunne
ringetjes. Snijd de gorgonzola in 2 gelijke plakken.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de boter in een
koekenpan en bak de biefstuk in 4 minuten bruin en van binnen rosé.
Leg
de biefstukjes naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal. Strooi
er
wat zout en peper over. Leg op elk biefstukje een plak gorgonzola en
verdeel de ui- en tomaatstukjes erover.
Schuif de schaal circa 15 centimeter onder het hete grill element en
laat
de gorgonzola in circa 3 tot 4 minuten smelten.
Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en
de
bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los.
Kook de jus in circa 2 minuten op een hoog vuur in. Doe de jus over
in
een juskom en geef deze apart bij het vlees. Lekker met gebakken
aardappeltjes of een rijsttimbaaltje en een salade van veldsla. |