Recept 6, Amerikaans runderbraadstuk

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kg runderbraadstuk
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel pimentpoeder
50 g boter
2 uien
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 grote groene paprika
1 groene Spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje)
2 dl Mexicaanse salsasaus
1 el mosterd
1 theelepel kaneel
2 dl donker bier
allesbinder
1/2 bosje peterselie

Bereiding:

Wrijf het runderbraadstuk in met zout, peper en pimentpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Maak intussen de uien, de knoflook, de bleekselderij en de paprika
schoon en snijd ze heel klein. Halveer de Spaanse peper, verwijder de
zaadjes en snijd de peper fijn. Leg het vlees op een bord. Bak alle
gesneden groenten circa 4 minuten in het bakvet.
Roer de salsasaus, mosterd, kaneel en het bier erdoor. Breng de saus aan
de kook. Leg het vlees erin en smoor het met het deksel schuin op de pan
in circa 1 uur zachtjes gaar. Leg het vlees op een plank en laat het
circa 5 minuten rusten. Kook de saus eventueel op hoog vuur in tot deze
wat dikker begint te worden. Bind de saus eventueel met allesbinder.
Snijd het vlees in plakken. Leg deze dakpansgewijs op een warme schaal
en schep er wat saus over. Garneer met toefjes peterselie. Lekker met
rijst en tomaten gevuld met ma‹s.