Blancheer en verfris de
erwtjes en laat ze uitlekken.
Laat een grote noot boter opbruisen in een ovenschotel. Kruid de
steak
met peper en bak het vlees kort en hevig aan beide zijden. Laat de
boter
niet verbranden, ververs desnoods.
Plaats de schotel in een matig voorverwarmde oven en braad de steak
aan
elke zijde 7 tot 8 minuten. Bedruip het vlees af en toe met de
braadboter.
Pel de tomaten en snijd ze in vier, verwijder de zaadjes en hak het
vruchtvlees zeer fijn.
Smelt een noot boter in een sauspan en voeg er de tomaten bij. Kruid
met
zout en breng al roerend aan de kook.
Los het maïszetmeel op in het koud water en voeg het al roerend bij
de
tomaten. Laat dit ongeveer 3 minuten al roerend koken.
Meng de basilicumsnippers erdoor en kruid af.
Haal het vlees uit de schaal en houd het warm op een serveerschotel.
Kruid met zout.
Snijd de aardappels in schijfjes en bak ze goudgeel.
Warm de spruitjes in een beetje boter. Stoof het sjalotje en voeg de
erwtjes toe.
Serveer de saus afzonderlijk in een sauskommetje.
Versnijd de T-bone steak in plakjes aan tafel en schep er een lepel
tomatensaus over.
Serveer er een rode Bourgogne of Bordeaux bij.
|