Recept 23, Creoolse rijstpot

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eetlepels olie
350 g kipfilet in stukjes
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
150 g chorizo in stukjes
300 g sperziebonen in stukjes van 3 cm
3 lente-uitjes in ringen
100 g hamblokjes
300 g langkorrelrijst
1 blikje rode kidneybonen (inhoud 400 g), uitgelekt
zout, cayennepeper

Bereiding:

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng het aan de kook.
Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds water toe.
Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en
warm ze mee.
Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.