Fussilisalade met rucolapesto en mozzarella (veg.)

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g fussili (spiraaltjespasta)
1 snufje zout
10 gedroogde tomaten op olie
2 mozarellakaasjes à 125 g per stuk
3 eetl. balsamico-azijn
Versgemalen peper
150 g zwarte olijven zonder pit
Enkele blaadjes basilicum
Voor de pesto:
200 g rucola
2 teentjes knoflook
3 eetl. pijnboompitten
6 eetl. olijfolie
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de fussili beetgaar in ruim water met zout. Giet deze af en spoel na met koud water. Pureer voor de pesto in de foodprocessor of met de staafmixer de rucola, gepelde teentjes knoflook, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas. Snijd de tomaten in reepjes en de mozzarella in plakjes.
Meng de pasta met de pesto en balsamicoazijn en versgemalen peper. Schep de tomaten, mozzarella en olijven erdoor. Garneer met blaadjes basilicum.