Pittige linzensoep (veg.)

IngrediŽnten voor 4 personen:

3 eetlepels (zonnebloem)olie
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
2 blikjes linzen (Š 400 g)
2 groentebouillontabletten
1/2 theelepel cayennepeper
1 schaaltje vegetarische rookworst (200 g, Tivall)
1 zak tortillachips (nacho cheese, 150 g)

Bereiding:

In soeppan olie verhitten. Roerbakmix toevoegen en 2 min. bakken. Grill voorverwarmen. Linzen laten uitlekken. Linzen, bouillontabletten, cayennepeper en 600 ml water aan pan toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rookworst in plakjes snijden en 3 min. in soep mee verwarmen. Tortillachips in ovenschaal uitspreiden en met deel kaas bestrooien. Schaal onder grill plaatsen en kaas in 2 min. laten smelten. Soep in borden of kommen opdienen en met kaas bestrooien. Serveren met tortillachips.