Tagliatelle met walnotensaus (veg.)

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 struik bleekselderij
1/2 zak tagliatelle groene en witte (a 500 g)
2 tenen knoflook
1 bakje gepelde walnoten (ca. 100 g)
1 1/2 dl olijfolie
2 eetlepels azijn
1 zakje grana padano (kaas) geraspt (100 g)

Bereiding:

Bleekselderij schoonmaken, stengels halveren en in reepjes snijden. Groen bewaren. Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Bleekselderijreepjes laatste 5 min. meekoken met tagliatelle. Afgieten en laten uitlekken. Ondertussen knoflook pellen en met helft bleekselderijgroen zeer fijn malen met staafmixer of foodprocessor. Walnoten toevoegen en ook fijnmalen. Olie, azijn en grana padano erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Tagliatelle met bleekselderij over 4 diepe borden verdelen. Walnotensaus erover scheppen en bestrooien met rest bleekselderijgroen.