Stifado II

Ingrediënten voor 4 personen:

3 uien
750 g riblappen
100 g feta in blokjes
3 eetlepels olijfolie
75 gram boter
2 teentjes knoflook
zout, versgemalen peper
3 theelepels verse tijmblaadjes
2 laurierblaadjes
1/2 liter rode wijn
1 pakje gezeefde tomaten
2 theelepels honing
1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Snijd de gepelde uien in ringen en het vlees in grote dobbelstenen.
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
Voeg de ui en de uitgeperste knoflook toe en laat die omscheppend een paar minuten meebakken.
Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan ± 1 1/2 uur stoven.
Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door.
Verdeel, als het vlees en de saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht en dien de stifado op als de kaas begint te smelten.
Geef er macaroni of een andere pastasoort bij.

Voor straks eet lekker !