Rosbief Liselotte

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg contrefilet, met bot
20 g kleine uitjes
20 g gesmoorde cantharellen
20 g worteltjes
20 g knolselderij
20 g pompoen
20 bloemkoolroosjes
azijn
olie
peper
zout
Voor het garnituur:
3 artisjokkenbodems
25 g droog gekookte rijst
5 g gewelde krenten
10 g maïskorrels (blik)
5 g gepelde rode paprika
1 dessertlepel mayonaise
driehoekige stukjes geblancheerde pompoen
kleine maïskolfjes (blik)

Bereiding:

Kook wortel, selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout.
Braad de rosbief roze en laat afkoelen.
Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat goed opstijven.
Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren.
Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en vermeng met de mayonaise.
Vul er de artisjokken mee.
Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel.
Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de schotel.
Beleg de geleirand dakpansgewijs met plakken rosbief en vul de holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje mayonaise werd vermengd
Leg de resterende rosbeef achter de geleirand .
Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes
Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in 1/4 cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken van de schaal.

Voor straks eet lekker !