Kook wortel,
selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water
over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout.
Braad de rosbief roze en laat afkoelen.
Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat
goed opstijven.
Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren.
Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en
vermeng met de mayonaise.
Vul er de artisjokken mee.
Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel.
Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de
schotel.
Beleg de geleirand dakpansgewijs met plakken rosbief en vul de
holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje
mayonaise werd vermengd
Leg de resterende rosbeef achter de geleirand .
Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes
Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in
1/4 cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar
laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken van de schaal.
|