Chileense fricandeau

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg varkensfricandeau
zout
peper
3 eetlepels olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 worteltje
1 stengel bleekselderij
1 takje peterselie
1 laurierblaadje
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
1 theelepel djinten
4 dl water
2 eetlepels azijn

Bereiding:

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Schrap het worteltje en snijd deze in plakjes. Maak de bleekselderijstengel schoon en snijd deze in plakjes. Bestrooi de fricandeau met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom brui. Voeg dan de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, takje peterselie, oregano en djinten toe en fruit dit alles een paar minuten mee. Giet dan het water en de azijn erbij en breng alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Laat dan het vlees in de pan afkoelen. Haal dan het vlees uit de pan, snijd het in plakken en leg deze op een schaal. Lekker met gebakken aardappelen en sla.