Mosselen op z'n Frans

Ingrediënten voor 4 personen:

4 uien (ringen)
250 g wortelen (blokjes)
250 g groene selder (stukjes)
1 prei (julienne)
boter.
1 gehakt bosje gladde peterselie
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
1/2 kaneelstokje
1/2 l droge witte wijn
peper
een snufje zout
6 kg mosselen

Bereiding:

Stoof 4 uien (ringen), 250 g wortelen (blokjes), 250 g groene selder (stukjes) en 1 prei (julienne) aan in boter. Voeg 1 gehakt bosje gladde
peterselie, 2 blaadjes laurier, 4 kruidnagels, 1/2 kaneelstokje en 1/2 l droge witte wijn toe en kruid met peper en een snufje zout.

Doe er 6 kg mosselen bij en laat ze op een hevig vuur open koken. Verwijder voor het opdienen de laurier, kaneel en kruidnagels.