Gegratineerde clementijntjes met amandelen

IngrediŽnten voor 4 personen:

8 clementijntjes
3 eierdooiers
1 eierschaaltje sinaasappellikeur (Cointreau triple sec)
2 eierschaaltjes suiker
2 el amandelschilfers
3 dl vanille-ijs
droge witte wijn

Bereiding:

Pel 4 clementijntjes. Verdeel ze in partjes en ontvlies ze. Schik de
partjes in 4 vuurvaste schaaltjes. Halveer de overige clementijntjes en
pers ze uit.
Doe de eierdooiers in een steelpan en klop ze los met 5 eierschaaltjes
clementijnsap (eventueel aangevuld tot het vereiste volume met witte
wijn) en de Cointreau.
Voeg 2 eierschaaltjes suiker toe en klop op een zacht vuurtje op tot een
luchtige goedgebonden massa.
Verdeel het mengsel over de 4 vuurvaste schaaltjes en bestrooi met de
amandelschilfers. Gratineer onder een voorverwarmde ovengrill en schik
er daarna in het midden een bolletje vanille-ijs op.
Versier desgewenst met een clementijnblaadje en serveer dadelijk.