Vegetarisch gehakt

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 eetl. olijfolie,1 ui schoongemaakt en kleingesneden, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 preien in ringen gesneden, 2 stengels bleekselderij in stukjes, 125 g worteltjes geschrapt, 1 koolrabi van circa 150 g grof geraspt, 50 g bloem, 100 g paneermeel, 100 g belegen kaas, geraspt, 1 ei, 2 eetl. gehakte peterselie, zout, peper, olie

Bereiding:

Verhit de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook, prei, bleekselderij, worteltjes en de koolrabi toe en fruit alles voortdurend omscheppend 3 min. Voeg er 1 eetlepel water aan toe, temper de hittebron en leg de deksel op de pan. Laat het groentemengsel 10 min. zachtjes smoren, schep het af en toe om. Haal de pan van de hittebron en laat de groenten afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Roer de bloem, paneermeel, kaas, ei, peterselie en wat zout en peper door het groentemengsel tot een vrij stevig geheel is ontstaan. Kneed van het mengsel 12 afgeplatte gehaktballen en bestrijk deze met wat olie. Grilleer het groentegehakt circa 10 min. onder de voorverwarmde grill tot de gehaktballen een bruin korstje hebben gekregen.