Peren-yoghurtijs met mokkasaus

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels citroensap
400 g handperen -- schoongemaakt en in blokjes
80 g suiker
100 ml
slagroom
175 ml
yoghurt
Garnering:
2 eetlepels geschaafde amandelen
4 eetlepels mokka-caramel dessertsaus

Bereiding:

Peer met citroensap in ± 15 minuten koken.
Suiker erin oplossen.
Moes binden met een beetje maïzena of allesbinder.
Het moet de substantie hebben van appelmoes.
Het hangt namelijk van de rijpheid van de peren af hoe dik de moes na het koken is.
De moes laten afkoelen.
Roer de yoghurt door de moes.
Slagroom stijfkloppen en door de moes roeren.
Daarna in de ijsmachine gieten en 35-40 minuten laten draaien.
Serveren: IJs met bolletjestang over 4 kleine bordjes verdelen.
Mokkasaus erover schenken en amandelen erover strooien.