Mousse met aardbeien en mintchocolade

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 l slagroom
75 g suiker
1/2 vanillestokje
2 cm citroenschil
3 blaadjes gelatine
4 el melk
4 el witte rum
200 g aardbeien
25 g fijngehakte pure chocolade
4 fijngeknipte mintblaadjes

Bereiding:

In een pan doen: 1/4 l slagroom, 60 g suiker, vanillestokje en
citroenschil. Aan de kook brengen. 10 minuten zachtjes laten trekken.
Gelatine in melk laten weken. Vanillestokje en citroenschil verwijderen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af door de room roeren en laten
oplossen. Rum erdoor roeren. Laten afkoelen. Soufflé potjes van 1,5 dl
invetten. 125 g aardbeien in plakjes snijden. Rest van slagroom met 1
eetl. suiker fijn kloppen. Gelatinemengsel erdoor spatelen. Blokjes
aardbei, mint en chocolade voorzichtig erdoor scheppen. Over potjes
verdelen en 4 uur in de koelkast laten opstijven. Op bordjes omkeren.