Chocolademascarpone met sinaasappel

IngrediŽnten voor 4 personen:

75 g fondant chocolade
125 g suiker
4 el water
400 g mascarpone
1 blaadje gelatine (3 g)
2 sinaasappelen
2 el likeur (Grand Marnier)
enkele topjes citroenmelisse
olie

Bereiding:

Schaaf de chocolade fijn en smelt hem met 75 g suiker en 3 el water op
een zacht vuurtje. Laat afkoelen en vermeng met 250 gr uitgelekte
mascarpone.
Bekleed de binnenzijde van 4 cilinders met ingeolied boterhampapier van
5 cm hoog, plaats ze op 4 dessertbordjes en vul ze met de
chocolademascarpone. Plaats de cilinders in de koelkast en week daarna
de gelatine in koud water. Rasp de schil van een halve sinaasappel zo
dun mogelijk. Vermijd het wit, omdat dit een bittere smaak geeft.
Doe de sinasrasp in een pannetje met 50 g suiker en 1 el water.
Laat het smelten op een zacht vuurtje en los er de geweekte gelatine in
op. Roer het mengsel goed en laat het dan afkoelen. Vermeng het daarna
met de rest van de mascarpone en de grand marnier.
Verdeel dit over de vier vormpjes als tweede laag.
Plaats de vormpjes 2 uur in de koelkast.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen
de vliesjes uit. Haal de gerechten uit de vormpjes en verwijder het
papier. Schik er de sinaasappelpartjes rond er garneer de kaasjes met
een topje citroenmelisse.
Tip: Als cilindervormpjes kunt u kleine blikjes van tomatenpuree
gebruiken waaruit u de bodem verwijdert. Het bekleden met reepjes
boterhampapier van 5 cm hoog is nodig om de oxydatie te voorkomen.