Rosbiefsalade met ui en peper

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram rosbief
1 komkommer
1 rode ui
1 rode peper
2 eetlepels bieslook
75 gram veldsla
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel honing
3 eetlepels witte wijn
paprikapoeder

Bereiding:

Snijd de rosbief in smalle reepjes. Pel de ui en snijd hem in ringetjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd hem in dunne reepjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Schil de komkommer in de lengte in slierten. Snijd ze in plakjes van 1/2 cm en halveer ze. Meng de komkommer met de rosbief, uiringen, rode peper en de helft van de bieslook. Meng de ketjap met honing, witte wijn en paprikapoeder tot een dressing. Verdeel de veldsla over 2 borden. Schep de rosbiefsalade erop en besprenkel het gerecht met de dressing. Bestrooi het gerecht met bieslook. Deze maaltijdsalade is lekker met warm stokbrood.

Voor straks eet lekker !