Beenham in het groen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram beenham (vleeswaren)
150 gram peultjes
150 gram sugarsnaps
150 gram diepvriesdoperwten
75 gram veldsla
2 eetlepels basilicum
100 gram danish blue
Voor de dressing:
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel franse mosterd
1 theelepel honing

Bereiding:

Laat de doperwten ontdooien. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Verkruimel de danish blue. Kook de peultjes met sugarsnaps en doperwten 8 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Meng het citroensap met olijfolie, mosterd en honing tot een dressing. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de groenten erop. Schenk de dressing erover. Bestrooi het gerecht met basilicum en danish blue. Rol de beenhamplakjes op en leg ze op de salade. Deze maaltijdsalade is lekker met warm stokbrood.