Zalm-eisalade

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 blikje roze zalm
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels franse mosterd
1 sjalotje
zout
300 gram veldsla
250 gram trostomaatjes
2 augurken
4 eieren
1 komkommer
2 eetlepels bieslook

Bereiding:

Laat de zalm uitlekken, maak de vis schoon en verdeel het in stukjes. Snipper het sjalotje. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Halveer de tomaatjes. Snijd de augurken in plakjes. Kook de eieren hard en snijd ze in vieren. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in dunne plakjes. Meng de olijfolie met citroensap, mosterd, sjalotje en zout tot een dressing. Verdeel de sla met komkommer, tomaatjes, vis, augurk en eieren over 4 borden en druppel de dressing erover. Garneer het gerecht met bieslook en serveer direct. Deze maaltijdsalade is lekker met warm stokbrood.