Een goed gevulde soep,
die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, van kikkererwten,
lamsvlees met bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en
geurige kruiden als koriander, gember en kaneel.
150 g kikkererwten
2 eetlepels olijfolie
1 kg lamsvlees met bot in stukken
2 fijngesneden uien
100 g linzen
1/2 knolselderij in stukjes
2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
5 fijngesneden takjes peterselie
5 fijngesneden takjes koriander
15 draadjes saffraan
1/4 theelepel kaneel
1 kg fijngesneden ontvelde tomaten
zout, peper
1-2 eetlepels limoensap
3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
voor het serveren:
plakjes limoen
dadels |
Week de kikkererwten één
nacht in ruim koud water.
Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10
minuten lichtbruin.
Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel,
peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1½
liter water toe en laat alles op zacht vuur 1½-2 uur koken.
Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.
Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug
in de pan.
Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er
voor het serveren korianderblaadjes over.
Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.
|