Lasagne met vleessaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Deze klassieker Lasagne al Forno is ideaal om te combineren met een verse tomatensalade.
14-15 plakjes lasagne (á 250g)
15 ml (1 eetlepel) olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
250 g "half-om-half" gehakt
45 ml (3 eetlepels) tomatenpuree
zout en versgemalen zwarte peper
15-30 ml (1 … 2 eetlepels) diverse, fijngesneden verse kruiden zoals rozemarijn, oregano en tijm
potje van 200 g crème fraîche
125 ml melk
40 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
40 g boter

Bereiding:

Kook de lasagne ongeveer 2 minuten voor in een grote pan water met een beetje zout. Vervolgens afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 10 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur.
Voeg gehakt, tomatenpuree, smaakmakers en kruiden toe en doe er indien nodig nog een beetje water bij. Deksel erop, aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten onder af en toe roeren zachtjes laten koken.
Meng de crème fraîche en melk met de Parmezaanse kaas in een kom en breng dit met zout en peper op smaak.
Leg een plakje lasagne in een licht ingevette ovenschaal. Giet hier een laagje vleessaus overheen en leg hier weer een plakje lasagne bovenop, gevolgd
door een laagje crèmesaus.
Ga door met het maken van deze laagjes, tocht alle pasta en saus op zijn. Eindig met een laagje crémesaus.
Strijk er boter overheen en bak de lasagne 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC., stand (gasoven), totdat de bovenkant goudbruin is en de inhoud kookt.
Serveertip:
Serveren met een verse tomatensalade en knapperig stokbrood.
Variaties:
Vervang "half-om-half" door gehakt kippen- en kalkoenvlees.
Vervang de ui door 2 preien.
Gebruik cheddar in plaats van Parmezaanse kaas.