Kook de tagliatelle 8-12
minuten in kokend water met zout beetgaar. Giet de tagliatelle af.
Meng 2 eetlepels kokend water met de ricotta of de kwark. Blijf
roeren tot er een romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met
zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en schep afwisselend laagjes tagliatelle en
kaas in de schaal. Eindig met een laagje kaas. Bestrooi het geheel
met Parmezaanse kaas en klontjes boter.
Bak de pasta ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. tot
de bovenlaag goudbruin is en serveer het gerecht direct.
Serveersuggestie:
Serveren er een salade van tomaten, paprika en uien bij.
Variaties:
Vervang de tagliatelle door fettuccini of andere soorten pasta.
Gebruik cheddar in plaats van Parmezaanse kaas.
Tip:
Rasp de nootmuskaat vers; dit komt de smaak van het gerecht ten
goede.
|