Knoflook (of ui) samen
met de tijmblaadjes fijn hakken.
Boter smelten, schuim afhalen en laten bezinken.
De geklaarde boter (zonder bezinksel).
bij het look- en tijmmengsel voegen en kruiden met peper en zout.
Aardappelen schillen en in dunne schijfjes snijden.
Spoelen onder stromend water en laten uitdruppen of keukenpapier.
Oven voorverwarmen op 240ºC.
Metalen vorm (28 cm) bekleden met boterpapier of aluminiumpapier
(mag er ruim overhangen), insmeren met botermengsel.
Spek stervorming in de vorm leggen (de uiteinden van het spek hangen
over de vorm), de bodem moet mooi bedekt zijn.
Dan lagen aardappelschijfjes leggen en telkens insmeren met het
botermengsel.
Doorgaan tot de vorm is gevuld.
Overhangende spekrepen over de aardappelen plooien, daarna het
papier erover (niet helemaal afsluiten).
Taart 15 minuten bakken op 240 gaden, daarna 30 minuten afbakken op
200ºC.
Is het spek niet krokant, zet de taart dan nog even onder de grill
(pas op met boterpapier) Papier bijknippen.
Taart in vorm opdienen met groene sla en vinaigrette en een fris wit
wijntje.
|